Quick Glance Full



summit 2024	Quick Glance	Full 🕹 👌 🛱 Program 🖥 🖓 🛃
Time	Торіс	Speaker(s)
7:30 – 8:00 AM (30 Minutes)	Morning Coffee & Networking (Group activity led by YP Summit Programming Committee)	YP Summit Programming Committee
8:00 – 8:15 AM (15 minutes)	Welcome Remarks	YP Summit Leadership
8:15 – 8:45 AM (30 minutes)	Session 1 - Developing a Positive Mindset for Collaboration	Rosemary Smud (Carollo Engineers, Inc.)
8:45 – 9:15 AM (30 minutes)	Session 2 - AWWA/WEF Leadership Remarks	AWWA/WEF Leadership
9:15 – 10:00 AM (45 minutes)	Session 3 - Connecting the Dots: Working Across the Water Sector to Bring Research to Life	Jori Nelson (Water Research Foundation)
10:00 - 10:15 AM (15 minutes)	Break	
10:15 AM – 11:00 AM (45 minutes)	Session 4A - Workforce Development Workshop Activity	YP Summit Programming Committee
11:00 AM – 11:30 AM (30 minutes)	Session 4B – Close your Own Gap	Amy Dammarell (HDR) Jeff Zahller (HDR)
11:30 AM – 12:00 PM (30 minutes)	Session 4C - What is Operations Challenge, and Why is it One of the Best Workforce Development Programs?	Jeff Sober (Garver)
12:00 – 1:00 PM (60 minutes)	Lunch (Water Circuit Challenge Kickoff)	
1:00 – 2:00 PM (60 minutes)	Group Activity – Water Circuit Challenge	YP Summit Programming Committee
2:00 – 2:15 PM		
(15 minutes)	Platinum Sponsor Spotlights	
	Platinum Sponsor Spotlights Break	
(15 minutes) 2:15 – 2:20 PM		Erich Pacheco (Portland Water Bureau) Cathy Bernadino Bailey (Cincinatti Water Works) Steve Walden (Steve Walden Consulting) Ted Henifin (JXN Water) Chelsea Boozer (Rogue Water Lab)
(15 minutes) 2:15 – 2:20 PM (5 minutes) 2:20 – 3:50 PM	Break Session 5 - Utility Management: Sustainably Balancing Infrastructure	Erich Pacheco (Portland Water Bureau) Cathy Bernadino Bailey (Cincinatti Water Works) Steve Walden (Steve Walden Consulting) Ted Henifin (JXN Water) Chelsea Boozer
(15 minutes) 2:15 – 2:20 PM (5 minutes) 2:20 – 3:50 PM (90 minutes) 3:50 – 4:10 PM	Break Session 5 - Utility Management: Sustainably Balancing Infrastructure Needs with Affordability and Equity Group Activity – Reflection and	Erich Pacheco (Portland Water Bureau) Cathy Bernadino Bailey (Cincinatti Water Works) Steve Walden (Steve Walden Consulting) Ted Henifin (JXN Water) Chelsea Boozer (Rogue Water Lab) YP Summit Programming
(15 minutes) 2:15 - 2:20 PM (5 minutes) 2:20 - 3:50 PM (90 minutes) 3:50 - 4:10 PM (20 minutes) 4:10 - 4:30 PM	Break Session 5 - Utility Management: Sustainably Balancing Infrastructure Needs with Affordability and Equity Group Activity - Reflection and Takeaways	Erich Pacheco (Portland Water Bureau) Cathy Bernadino Bailey (Cincinatti Water Works) Steve Walden (Steve Walden Consulting) Ted Henifin (JXN Water) Chelsea Boozer (Rogue Water Lab) YP Summit Programming Committee